Вести Македонија Став Топ теми Ударни вести

МНР: Очекувано е во наредниот период Бучковски да оствари чести патувања во Софија

Сподели:

 

 

Министерот за надворешни работи Бујар Османи оваа недела оствари комуникација со министерката за надворешни работи на Република Бугарија, Екатерина Захариева, каде беше договорено претстојните денови да се разменат предлози од двете страни за Акцискиот план.

Улогата на специјалниот претставник Бучковски е редовно да патува за Бугарија, со цел следење на Акциониот план и поттикнување на соработката на линиските министерства.

Во оваа насока очекувано е во наредниот период да оствари чести патувања на релација Скопје – Софија, соопштуваат од Министерството за надворешни работи. 

Сподели: