МОБ: 46. МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ-ПРЕМИЕРА Џакомо Пучини – “БОЕМИ”

Сподели

 

МОБ, СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА 46. МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ
ПРЕМИЕРА – Џакомо Пучини “БОЕМИ”, 09. мај

Диригент: Џанлука Мартиненги (Италија)
Режисер: Дејан Прошев
Сценограф: Зоран Николовски
Костимограф: Марија Пупучевска
Концерт-мајстор: Климент Тодороски
Асс. хор мајстор: Јасмина Ѓорѓеска, Ѓурѓица Дашиќ
Асс. режисер: Љупка Јакимовска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов