Алтернатива Настани Ударни вести

Моден настан EXPO.30 во Музејот на современа уметност

Сподели:

 

Модниот настан EXPO.30 ќе се одржи на 16 и 17 септември во Музејот на современа уметност во Скопје, во организија на Боттега Евенти.
 
 
 
Настанот е поддржан од страна на Владата на РС Македонија по повод 30 години независност.
 
Во фокусот на EXPO.30 е македонската мода претставена преку премиерна проекција на документарен филм за ретроспектива на модата во првите 30 години независност и преку модни ревии на 10 македонски модни дизајнери, одбрани претставници на 3 декади и групна модна ревија на 4 факултети за моден дизајн.
 
Во EXPO зоната ќе изложуваат 10 македонски компании, а музичката подлога за модните ревии и за зоната ќе биде компилирана од 10 македонски ди-џеи.
 
Факултетот за арт и дизајн при Европски универзитет ќе учествува во модните ревии со креациите на нашата студентка од вториот циклус Данијела Савиќ.
 
***
16 СЕПТЕМВРИ, четврток (17:30 – 23:30)
17:30 ПРОЕКЦИЈА НА ДОКУМЕНТАРЕН ФИЛМ ЗА МОДА
модни ревии:
18:30 НИКОЛА ЕФТИМОВ со ди-џеј ЗОКИ БЕЈБЕ
19:30 ДРАГАН ХРИСТОВ – ЛУДУС со ди-џеј БРАНЧЕЗ
20:30 РОСИЦА МРШИЌ со ди-џеј ФЛУДЕР
21:30 ЕВГЕНИЈА ЗАФИРОВСКА со ди-џеј ДЕЛА
22:30 НЕЛА ТОДОРОВСКА – МАРИГУЧА со ди-џеј МАЦИ
17 СЕПТЕМВРИ, петок (17:30 – 23:30)
17:30 ГРУПНА МОДНА РЕВИЈА НА 4 ФАКУЛТЕТИ ЗА МОДЕН ДИЗАЈН
модни ревии:
18:30 ЛИДИЈА ГЕОРГИЕВА со ди-џеј СОУЛ КЕЈС
19:30 СИЛВИЈА МИХАЈЛОВСКА – АЛШАР со ди-џеј УЗУН БАБА
20:30 МИТКО ЗАНОВ со ди-џеј ЏОН АНТОНИО
21:30 ЈОВАНА ФИЛИПОВИЌ со ди-џеј ЧЕДО
22:30 ТАЊА КОКЕВ со ди-џеј СОЊА ИСМАИЛ
Опис:
EXPO.30 (ден 1)
Локација: Тераса на Музеј на Современа Уметност
Време на настан: (17.30-23:30)
EXPO.30 настанот ќе биде отворен со премиерна проекција на документарен филм “Ретроспектива на македонската модна сцена во првите 30 години независност”. По проекцијата на документарниот филм на секој час ќе следуваат 5 модни ревии на македонски модни дизајнери – претставници од 3 декади, придружени од 5 македонски ди-џеи, проследени со коктел промоции во експо просторот на 10 македонски компании кои на посетителите ќе им овозможат дегустации на пијалоци и деликатесни производи.
EXPO.30 (ден2)
Локација: Тераса на Музеј на Современа Уметност
Време на настан: (17.30-23:30)
Вториот ден од EXPO.30 настанот ќе продолжи со групна модна ревија на одбрани студенти од 4 Фаултети за моден дизајн, по која на секој час ќе следуваат 5 модни ревии на македонски модни дизајнери
– претставници од 3 декади, придружени од 5 македонски ди-џеи, проследени со коктел промоции во експо просторот на 10 македонски компании кои на посетителите ќе им овозможат дегустација на пијалоци и деликатесни производи.
*На EXPO.30 ќе бидат спроведувани сите актуелно важечки протоколи за организација на настани.
**Наскоро во онлајн продажба ќе бидат пуштени ограничен број на карти.
Сподели: