Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Нуркачите го запалија огнот во Охридското Езеро и ја честитаа Стара Нова година

Сподели:

 

Нуркачите од Нуркачкиот центар АМФОРА од Охрид, на несекојдневен и атрактивен начин ја најавија Стара Нова година.

 

 

 

Кај Музејот на вода нуркачите го запалија традиционалниот оган. Со ова нуркачите од АМФОРА на православните христијани им ја честитаат Стара Нова година и Василица и се вклучуваат во организација на Охрид, во празнувањето на претстојните празници Богојавление Водици и Св.Јован крстител, денот на рибарите.

denesmagazin.mk

Сподели: