Алтернатива Настани

ПАЛЕЧКА, МАЛЕЧКА – интерактивна куклена претстава

Сподели:

MDmaleckapaleckakulturninastani

Public Room, 10 Јули, 19:00ч

Крилата раастат само кога ќе се сретне вистинскиот принц. Потрагата по принцот е исцрпувачка активност, која вклучува садење цвеќе, мечтаење, зуење, трчање, скокање и слично. Помогнете и на Палечка да го пронајде вистинскиот принц, којзнае, можеби и вам ќе ви пораснат крила.

Сценарио, режија-Милиана Ленак

По мотиви од-Х.Ц.Андерсен

Играат-Симона Спировска, Бојан Кирковски

Виолончело-Тамара Тодоровска

Сценографија-Јан Тереба

Кукли-Милиана Ленак

Анимација-Бара Ана Стејскалова

Деца во видеото-Моира, Јосефина, Лајка, Вилен

Звук и видео-Филип Митров

Цртеж на постер-Моира Ленак

Дизајн на постер-Ивана Иванова Милчиновска

Влезниците чинат 200 ден.

Сподели: