Алтернатива Настани

Во Скопје почнува 14. манифестација „Звуците на чаршијата”

Сподели:

 

Традиционалната мултимедијалната и мултикултурна манифестација „Звуците на чаршијата” годинава се одржува по 14-ти пат.

Манифестацијата започнува од вечерва во Старата скопска чаршија и ќе трае до четврток.

Годинава ќе има ликовни колонии, театарски претстави, филмови, стенд ап комедија, литература, концерти од различен жанр на музика: народна, џез, рок, опера, забавна… на плоштадите, улиците на Старата скопска чаршијата, на Скопското кале, во Куршумли ан, Сули ан и други локации.

Сподели: