Вести Свет Ударни вести

Русија со 780 смртни случаи од корона вирус за еден ден

Сподели:

 

Русија забележа 780 смртни случаи поврзани со корона вирусот, што е најмногу потврдени за еден ден од почетокот на пандемијата, како и 24.702 нови случаи на национално ниво.

Русија е во фаза на наплив на случаи за кои властите ја обвинија заразната варијанта Делта и бавната стапка на вакцинација. Москва, каде градоначалникот рече дека ситуацијата почнува да се стабилизира, објави 4.991 нови случаи на ковид.

Сподели: