Алтернатива Настани

Се вдомуваат Златен, Були, Брана, Каја, Маја, Пика, Мауриша..

Сподели:

 

Нови крзнени преслатки миленици очекуваат да бидат вдомени и да израдуваат нечие семејство во овие студени зимски денови. Секое од нив плени со својот единствен карактер, исклучително мили, темпераментни, лојални, даваат безусловна љубов, пријателство и незаборавна забава.

Да ја поддржиме заедно кампањата „Вдоми куче, вдоми љубов“, да покажеме хуманост и да им подариме топол дом на кучињата каков што вистински заслужуваат.
Секое вдомено куче, значи едно бездомно куче помалку на улица, особено во овој зимски период исклучително ниски температури.

Сите единки во прифатилиштето на ЈП Лајка кои се спреми за вдомување се комплетно здрави единки и го имаат поминато целиот хуман. Имаат уредна крвна слика, негативен 4D тест, негативен тест на лишманија по акредитирана метода. Секое куче го добивате со пасош, прочистено од внатрешни и надворешни паразити, стерилизирано/кастрирано, чипирано, вакцинирано од заразни болести, избањата со стекнати хигиенски навики.

За вдомување на куче од прифатилиштето на Лајка и пополнување на прашалник аплицирајте на vdomi@lajka.com.mk.

 

Сподели: