Вести Македонија Ударни вести

Шаќир Фетаху е избран за нов лидер на ИВЗ

Сподели:

 

Реис Шаќир Фетаху, досегашниот вршител на должноста, е избран за нов лидер на Исламската верска заедница во Македонија, со поддршка од 18 муфтии и раководители на исламскит верски заедници. 

Фетаху доаѓа на местото на Сулејман Реџепи кој во мај оваа година поднесе оставка. 

 Неговиот противкандидат Ќани Несими доби само 3 гласа.

Сподели: