Алтернатива Настани Ударни вести

Skopje Cinema City – Winter Edition 2018

Сподели:

Кинотека на Македонија 2 и 3. февруари

Филмскиот фестивал за музички документарни филмови Skopje Cinema City ја отпочнува новата година со својот прв настан или со т.н. Зимско издание (Winter Edition), на кое традиционално ќе репризира дел од филмовите од претходното, премиерно издание во 2017.

На 2 и 3 февруари 2018, во Кинотека на Македонија, ќе имате можност да погледнете филмови чиишто проекции беа дел од третото издание на ССС. Зимското издание е прв од четирите филмски настани што се планирани да се случат оваа година во различни периоди – нешто што го нарековме Четири годишни времиња. За секој настан ќе има посебно известување за содржините.

Скопје Синема Сити, преку својата платформа, има за цел да претставува разни музички теми и програми кои истовремено ќе едуцираат и ќе забавуваат.

Програма

02.02.2018 (Петок)

20.00– Kraftwerk: Pop Art (60 мин)
21.30– Лиса Жерар:Светилиште (Lisa Gerrard: Sanctuary) (90 мин)

03.02.2018 (Сабота)

20.00 – Во сеќавање на Лу Рид (Remembering Lou Reed) (60 мин)

21.30 – Дејвид Боуви на БиБиСи (David Bowie at the BBC) (60 мин)

Цена на билет: 100 денари

Картите ќе може да ги купите на билетарницата во Кинотека на Македонија

Резервациите можете да ги направите (по празниците, од 09 јануари) од 16-19 часот на тел: 02 306 5968

 

Сподели: