Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Собранието со 114 гласа „за“ и ниту еден против го ратификува Протоколот за членство во НАТО

 

Собранието со 114 гласа „за“ и ниту еден против го усвои Законот за ратификација на Северноатлантскиот договор.

 

 

Законот е со одложено дејство и ќе стапи во сила откако Шпанија ќе го ратификува Протоколот за нашето членство во НАТО.

Сподели: