Вести Изјави Топ теми Ударни вести

Спасовски: Нема верски лидер, функционер или институција што се посилни од државата

Сподели:

 

“Нема никој посилен од државата, ни функционер, ни верски лидер, ни институција. Државата е таа која ги носи одлуките и кога управува со системот во вакви ситуации. Ако некој мисли дека ќе врши притисок, да знае дека притисокот нема да издејствува ништо. Ако носевме одлуки под притисок, верувајте ќе имавме по 2 седници на ден, една претпладне и ќе носевме одлуки, и една попладне за да носиме одлуки за оние на кои не им се допаѓаат мерките“ – изјави премиерот Оливер Спасовски.

Изјави, Оливер Спасовски

Сподели: