Вести Македонија Ударни вести

Потпишан Меморандум за соработка на МЗ со Државниот завод за ревизија

  Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити и главниот државен ревизор од Државниот завод за ревизија Максим Ацевски, денеска потпишаа Меморандум за соработка со цел унапредување на меѓусебните односи во областите кои се од заеднички интерес за двете институции.   Меџити истакнува дека потпишаниот Меморандум за соработка предвидува редовна комуникација, соработка и размена на податоци […]

Вести Македонија Ударни вести

Меморандум за соработка меѓу Владата и ФИНКИ

  Генералниот секретар на Владата, Методија Димовски и Боро Јакимовски, декан на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, потпишаа Меморандум, како потврда на заедничката заложба и интерес за унапредување на високо-образовната и научно-истражувачката дејност и унапредувањето на ефикасноста на јавниот сектор. Потпишувањето на Меморандумот беше […]

Вести Македонија Ударни вести

Сојузот на стопански комори потпиша Меморандум за соработка со Универзитетот за телекомуникации од Софија

  Со цел продлабочување на соработката меѓу бизнис заедницата и универзитетските институции Сојузот на стопански комори на Македонија потпиша Меморандум за соработка со Универзитетот за телекомуникации и пошти од Софија, Република Бугарија. На свечен настан кој беше организиран на Универзитетот во Софија, меморандумот го потпишаа потпретседателот на Сојузот проф. д-р Орце Симов и ректорката на […]

Вести Македонија Ударни вести

ССК и Стопанска комора на Хрватска потпишаа Меморандум за соработка

  Сојузот на стопански комори на Македонија денеска потпиша Меморандум за соработка со Стопанската комора на Хрватска cо цел преземање на заеднички активности за унапредување на економската соработка и зголемување на трговската размена меѓу двете земји. Меморандумот беше потпишан во рамките на бизнис форумот кој се одржува денеска во Загреб од страна на потпретседателот на Сојузот, […]

Вести Македонија

Соработка помеѓу Сеизмолошката опсерваторија-Скопје и Општина Дебар

  Раководителката на Сеизмолошката опсерваторија при Природно – математичкиот факултет во Скопје, проф. д-р Драгана Черних придружена од д-р Катерина Дрогрешка и Љубчо Јованов, остварија официјална средба со Градоначалникот на Општина Дебар, д-р Хекуран Дука.         На средбата беше потпишан Меморандум за соработка и беа договорени идните активности и проекти за едукација […]

Вести Македонија Ударни вести

ЗНМ и МААА потпишаа Меморандум за соработка и ги презентираа американските програми за развој и размена

  Во Клубот на новинарите во Скопје, беше потпишан Меморандум за соработка меѓу Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Македонско-американската алумни асоцијација (МААА). ЗНМ и МААА разменија мислења околу потребата за заедничко делување во полето на новинарството и вмрежувањето на медиумските работници. Претседателот на ЗНМ, Младен Чадиковски зборуваше и за потребата на зголемување на […]

Вести Македонија Ударни вести

Герасимовски: Правилната селекција на отпадот носи здрава животна средина

  Општина Центар ја продолжува соработката со Здружението за одржлива развој и заштита на животната средина Гоу Грин. Градоначалникот Горан Герасимовски и Мила Јовановска, претседателката на здружението, потпишаа Меморандум за соработка со цел реализирање на проекти во областа на животната средина и климатските промени.     Во рамки на овој Меморандум се воспоставува соработка за […]

Вести Македонија Ударни вести

Османи – Дендиас: Потпишани три многу важни меморандуми за соработка во Атина

  Министерот за надворешни работи Бујар Османи, во рамки на првата официјална посета на Хеленската Република, по преземањето на функцијата, оствари средба со својот домаќин министерот за надворешни работи на Грција, Николаос Дендиас.     Фокус на разговорот меѓу двајцата колеги, на двете земји соседи беа воспоставување на рамката за следните активности што им претстојат […]