Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Спасовски: Поширок заеднички пристап со ЕУ за успешно сузбивање на криумчарењето мигранти

  Денеска, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски учествуваше на Меѓународна конференција за Глобална алијанса за борба против криумчарењето мигранти,…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Тренчевска: Нашата мисија како Министерство е да одговориме на потребите на мигрантите

  Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска се обрати во воведните излагања на завршниот настан од заедничкиот проект…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Сузбиена организирана меѓународна група за криумчарење мигранти, приведени 10 лица

    Денеска од страна на Националната единица за сузбивање на криумчарење мигранти и трговија со луѓе при Сектор за…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Сузбиена организирана криминална група за криумчарење мигранти

  Денеска од страна на Националната единица за сузбивање на криумчарење мигранти и трговија со луѓе, при Сектор за криминалистички…

Повеќе
Categories: Вести, Изјави, Македонија, Ударни вести

Спасовски: 53 случаи на криумчарење на мигранти и кривичен прогон против 62 лица

  Во интервјуто за вестите на АЛСАТ-М, на тема мигранти и постапки и мерки кои ги презема Министерството за внатрешни…

Повеќе