Вести Македонија Ударни вести

Керим-Савада: Подобра промоција за зголемување на туристичката размена со Јапонија

  Туристичкиот потенцијал, видовите туризам и можностите за инвестирање во овој сектор беше тема на состанок на претседателот на Туристичко-угостителска комора и потпретседател на Сојузот на стопански комори, задолжен за меѓународна соработка, Аркан Керим и амбасадорот на Јапонија, г. Хиронори Савада. На средбата се констатираше дека постои голем туристичките потенцијали и дека со подобра промоција на […]

Вести Македонија Ударни вести

Јапонија ќе донира машина за рециклирање на медицински отпад на клиниката за инфективни болести

Денеска во амбасадата на Јапонија во Скопје во присуство на министерот за здравство д-р Венко Филипче, н.е. амбасадорот Хиронори Савада и економската директорка на КИБФС Мирјана Печевска Поп-Илиев потпишаа договор за поддршка во рамки на јапонската гранд Програма за мали проекти за човековата безбедност (GGP) во Република Северна Македонија. Со овој договор, Клиниката за инфективни […]