Вести Македонија Ударни вести

Лични карти можат да се подигнат и во сабота и недела на 30 и 31 октомври

  Во пресрет на одржување  на вториот круг од Локалните  избори  што ќе се одржи во недела на 31 октомври 2021 година, Министерството за внатрешни работи  известува дека и во сабота и недела управните служби ќе работат во општините каде што ќе  има гласање  во  втор  круг со цел да им се излезе  во пресрет […]

Вести Македонија Ударни вести

Започна издавањето лични карти со новото уставно име на државата

  Министерството за внатрешни работи од денеска ќе издава лични карти со новото уставно име на државата Република Северна Македонија, а околу 40 илјади граѓани ќе можат да ги подигаат новите документи. МВР два месеца не можеше да издава лични карти со новото име на државата, бидејќи во Собранието е заглавен Законот за лични карти, […]

Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Пендаровски: Лично не се согласувам етничката припадност да биде во личните карти

  “Лично не се согласувам етничката припадност да биде во личните карти. Не постои демократска држава во светот во која постои етничка или религиозна припадност. Мене не ми пречи, не мислам дека тој закон ако биде донесен со таква одредба ќе ја растури државата, ниту дека ќе има негативни последици. Лично не се согласувам, но […]