Алтернатива Настани

Успешна балканска турнеја на “РАЗВЕДИ МЕ” во режија на Роберт Ристов

  Театар Провокација во изминатите неколку дена ја имаше својата неколкудневна успешна балканска турнеја со претставата „РАЗВЕДИ МЕ“, во режија на Роберт Ристов.     Во претставата играат актерите Мирјана Поповска Ристов и Роберт Ристов, а во снимените видео материјали се појавуваат и актерите Зорица П.Панчиќ, Љубиша Савановиќ и Благоја Чоревски-Чоре. Претставата на еден експлицитен […]

Алтернатива Настани

МНТ ја најавува премиерата на „Дух“

Во 24 април, Македонскиот народен театар ќе ја изведе премиерата „Дух“, по текст на Дејан Дуковски, во режија на Срѓан Јаниќијевиќ. Ова е првата премиера од Годишната програма на МНТ, финансирана од Министерството за култура. Гораст Цветковски ја толкува главната улога – Александар Мара или Духот, а покрај него играат Никола Ацески, Емил Рубен, Тања Кочовска, […]