Вести Македонија

Регистрирани се 44 нови Ковид случаи од направени 543 тестови

  Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа:   Направени се 543 тестови, а регистрирани се 44 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 29, Битола, Прилеп, Охрид, Гостивар и Кочани – по 2, Струмица, Штип, Радовиш, Берово и Виница – по 1.   Од вкупниот број […]

Вести Македонија

Регистрирани се 68 нови Ковид случаи од направени 659 тестови

  Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа:   Направени се 659 тестови, а регистрирани се 68 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 50, Прилеп – 5, Кавадарци и Штип – по 3, Куманово, Битола и Велес – по 2, Кичево- 1.   Од вкупниот број на позитивни (68), регистрирани се 20 реинфекции. […]

Вести Македонија

Регистрирани се 37 нови Ковид случаи од направени 649 тестови

  Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа:   Направени се 649 тестови, а регистрирани се 37 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 27, Штип – 2, Куманово, Битола, Прилеп, Охрид, Струмица, Делчево, Берово и Кратово – по 1.   Од вкупниот број на позитивни (37), […]

Вести Македонија

Регистрирани се 28 нови случаи на КОВИД-19

  Во последните 24 часа направени се 278 тестови, а регистрирани се 28 нови случаи на КОВИД-19:   • Скопје – 24 • Велес – 2 • Куманово и Гевгелија – по 1 Од вкупниот број на позитивни (28), регистрирани се 7 реинфекции. Регистрирани сe 39 оздравени пациенти од: • Скопје – 22 • Прилеп […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 53 нови Ковид случаи и 1 починато лице

  Во последните 24 часа направени се 546 тестови, а регистрирани се 53 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 22 • Охрид – 5 • Прилеп и Кавадарци – по 4 • Битола и Велес – по 3 • Тетово, Штип и Ресен – по 2 • Куманово, Гостивар, Гевгелија, Неготино, Крива Паланка и […]

Вести Македонија

Регистрирани се 97 нови случаи на КОВИД-19, починати 4 лица

  Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа:   Направени се 824 тестови, а регистрирани се 97 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 52, Битола, Прилеп и Кавадарци – по 6, Куманово и Штип –  по 5, Велес – 4, Охрид и Крива Паланка – по […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистриран е 141 нов случај и 1 починато лице

  Во последните 24 часа направени се 866 тестови, а регистриран е 141 нов случај на КОВИД-19: • Скопје – 79 • Прилеп и Кавадарци – по 9 • Куманово и Битола – по 7 • Охрид – 6 • Тетово – 4 • Велес – 3 • Кичево, Гевгелија и Ресен – по 2 […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 165 нови случаи и 3 починати лица

  Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа направени се 1.088 тестови, а регистрирани се 165 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 91, Куманово и  Прилеп  – по 11, Кавадарци – 9, Велес – 7, Охрид и Берово – по 4, Битола, Тетово и Струмица – по 3, Гостивар, Штип, Кичево, Кочани, Гевгелија […]

Вести Македонија

Регистрирани се 134 нови Ковид случаи и 3 починати лица

  Во последните 24 часа направени се 912 тестови, а регистрирани се 134 нови случаи на КОВИД-19:   • Скопје – 63 • Битола – 13 • Крива Паланка – 7 • Кавадарци – 6 • Ресен и Крушево – по 5 • Прилеп и Гостивар – по 4 • Куманово, Струга, Берово и Кратово […]

Вести Македонија Ударни вести

Регистрирани се 179 нови Ковид случаи

  Во последните 24 часа направени се 977 тестови, а регистрирани се 179 нови случаи на КОВИД-19: • Скопје – 97 • Кавадарци и Велес – по 9 • Битола и Прилеп – по 8 • Куманово и Берово – по 6 • Тетово и Гевгелија – по 5 • Штип и Радовиш – по […]