Алтернатива Настани

Промоција на краткиот документарен филм „Овчеполско оро“

  Во четврток, на 17 јуни 2021, во Порта „Македонија“ ќе се одржи промоција на краткиот документарен филм „Овчеполско оро“. Видео записот е снимен со цел да се зачува споменот за народните ора и народните носии од Овчеполскиот регион.     Претставувањето и прикажувањето на соработката на Ансамбл „Македонија“ и Продукција „Аристон“ ќе започне од […]