Вести Македонија Ударни вести

Трајан Ангелоски е нов претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија

  Трајан Ангелоски е избран за нов претседател на Сојузот на стопански комори на Македонија. Собранието на Сојузот го потврди изборот на денешната седница. Ангелоски е косопственик и извршен директор на компанијата за производство, трговија и развој на врзувачки елементи „Ариљеметал“, со која успешно раководи повеќе од 10 години. Тој досега беше претседател на Индустриска […]

Вести Македонија Ударни вести

Андреева: Новите мерки за заштита од вирусот се неспроведливи

  Сојузот на стопански комори на Македонија препознавајќи ја сериозноста на епидемиолошката состојба во земјава предупредува дека со новите мерки за заштита од ширење на вирусот кои вчера стапија на сила се предизвикува дополнителни проблеми поради нивната селективност и неспроведливост во пракса, истакнува Александра Андреева, член на Управен одбор на Сојузот на стопански комори на […]