Алтернатива Македонија Настани

14-то издание на Графичката работилница „СОФИЈА“ во Богданци

  И покрај отежнатите услови заради пандемијата со КОВИД-19, вчера во Богданци започна 14-то издание на Графичката работилница „Софија“. На годинешната главна сесија учествуваат шест млади и талентирани уметници од ликовните академии во Србија, Хрватска, Италија и Македонија.     „Беше голем предизвик да се организира работилницата, но одлучивме да не дозволиме пандемијата да ѝ […]