Вести Македонија Ударни вести

МЗ: 83% од новите случаи и 89% од хоспитализираните,се невакцинирани

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 06 август заклучно со 26 август. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина. Во период од 06.08 до 26.08.2021 на територија на државата […]