Вести Изјави Македонија Топ теми Ударни вести

Филипче: Не сте сами! НАПРЕД РОЗОВО!

  Денеска чекоревме со Борките, изјави министерот за здравство, Венко Филипче.         Почнувајќи од 2019, заедно направивме многу. Системски го подобривме делот на пристапот и квалитетот на здравствената заштита кај пациентите со карцином на дојка и други малигни болести. Во нашата земја, повеќе нема пациент со малигна болест за којшто не е […]