Вести Свет Став Ударни вести

Обреновиќ: Крајно време е да дозволиме науката и доказите да ја водат политиката

  Кога настапи пандемијата, „рефлекторите“ некое време беа насочени кон експертите бидејќи од нив се очекуваа одговори. Вирусот на сцената ја врати струката и науката, односно поединци и колективи кои можат да ѝ помогнат на заедницата со своето знаење и умеење, но тоа траеше кратко – сè додека политичарите ја увидоа укажаната прилика. Кризата предизвикана […]