Вести Изјави Македонија Статуси Ударни вести

Нико Беќаровски: БЕЛО си е БЕЛО, А ЦРНОТО ЌУМУР

  Д-р Нико Беќаровски од Универзитетската клиника за токсикологија своите доживувања за време на вечерните дежурства ги опиша на неговиот фејсбук-профил.  “Ако злоупотребата на Кокаинот е репер за влез во ЕУ, веќе две-три години сме таму.   Последните 12 месеци немам дежурство без вакви пациенти, најчесто околу 30 години, со црни џипови и секогаш со […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Беќаровски: Кубанците веруваат во наука и социјализам, Македонците во теории на завери и бога

  Д-р Нико Беќаровски на својот ФБ профил, под наслов „Вакцинална математика“, направи споредба на податоците околу смртноста од ковид-19 и опфатот на вакцинацијата во Македонија и во Куба, која според него укажува на важноста на вакцинацијата во спречувањето смртни случаи од коронавирусот. ВАКЦИНАЛНА МАТЕМАТИКА   – Повеќе од 10 милијарди и 300 милиони вакцини […]

Вести Изјави Македонија Ударни вести

Д-р Беќаровски до КЗБ: Укинете ја партиципацијата за сите вакцинирани

  Доктор Нико Беќаровски се обрати кон своите колеги од Комисијата за заразни болести, преку својот ФБ профил. Тој порача: 1. Ако навистина сакате да стимулирате вакцинација, место понижувачката парична стимулација за матичните лекари, УКИНЕТЕ ЈА ПАРТИЦИПАЦИЈАТА ЗА СИТЕ МЕДИЦИНСКИ УСЛУГИ во 2022 година на СИТЕ ВАКЦИНИРАНИ. (слично како што е за крводарителите)   2. […]