Алтернатива Настани

Далимир Хајко – Добитник на светската награда за хуманизам за 2022 година

  Далимир Хајко, светски познат филозоф, есеист, литертурен критичар и професор на Универзитетот од Жилина – Словачка, добитникот на Светската награда за хуманизам за 2022 година. Со ова исклучително признание, Охридската академија на хуманизмот го слави името на Св. Климент Охридски на сите светски меридијани, додека професорот Хајко е шеснаесетти добитник по ред. Охрид, градот […]