Вести Македонија Ударни вести

Арсовска: ЗЕЛС даде рок од 7 дена за Владата да седне на маса и да најде решение за локалните проблеми

  Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, денеска присуствуваше на 5-та седница на Управниот одбор на Заедницата на единиците на локалната самоуправа (ЗЕЛС) на која се разговараше за проблемите со кои се соочија македонските општини поради актуелната енергетска криза. На средбата ЗЕЛС донесе заклучок да и даде на Владата рок од седум дена за одговор […]