Вести Свет Став Ударни вести

Војната во Украина, слободата на изразување и говорот на омраза – Мирче Адамчевски

  Отсега натаму можеби ќе се зборува за исчезнување на слободата на говор, но говорот на омраза никако не исчезнува, пишува Мирче Адамчевски за Республика. Некогашните жители на Социјалистичка Југославија добро се сеќаваат на медиумската војна која претходеше и ја следеше големата воена катастрофа во која загинаа стотици илјади жители. Војна која и ден денес […]