Вести Македонија Ударни вести

Со НАТО поддршка се унапредуваат капацитетите на армиската единица за пилотска обука

  Министерката за одбрана Славјанка Петровска денеска во Министерството имаше средба со тим на Единицата за соработка на меѓународните капацитети во НАТО одделот за инвестиции во одбраната предводена од Јоаким Хофбауер, на која стана збор за капацитетите на Центарот за обука на пилоти, кој е дел од структурата на Армијата како Сквадрон за обука и […]