Вести Македонија Став Ударни вести

Реакција на ЈАДРО – за најавата за кратење на буџетот за култура

  ЈАДРО – Асоцијацијата на независна културна сцена реагира на последните најави за кратење на буџетот на веќе одобрените проекти од Годишниот конкурс за финансирање проекти од национален интерес во културата, со прецизна сума од 31%. Незадоволни сме од нетранспарентиот однос на министерската Бисера Костадиновска-Стојчевска и на Министерството за култура на Република Северна Македнија во […]