Алтернатива Настани

Промоција на “Татковиот анманет” од Димче Шипинкаровски

    Утре во Вевчани, во црковниот храм Свети Никола, ќе биде промовирана најновата поетска збирка на Димче Шипинкароски, “Татковиот аманет”, издадена од Здруженето за литература, култура и наука “Бран” од Струга. Димче Шипинкаровски е овогодишен добитник на наградата од престижната поетска манифестација “Антево Слово”, која се доделува во чест на истакнатиот македонски поет Анте […]