Вести Македонија Ударни вести

Заврши мандатот на судијката Маркудова, Уставниот суд остана со 6 судии од предвидени 9

  Уставниот суд од денеска работи со шест од предвидени девет судии поради завршување на мандатот на судијката Вангелина Маркудова.     Последната седница на којашто присуствуваше судијката Маркудова се одржа во средата на 7 декември и тогаш завршија нејзините работни обврски во Уставниот суд. Последна иницијатива по којшто Маркудова работеше и ја реферираше на […]