Вести Македонија Ударни вести

Спасовски му го честита 100-от роденден на претседателот на борците, Стојановски

  “Честит 100-ти роденден почитуван претседател на Главниот одбор на Сојузот на борците од Народноослободителната антифашистичката војна на Македонија 1941-1945, Никола Стојановски, со срдечни желби за добро здравје и понатамошни успеси!” – му честиташе министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на претседателот на Главниот одбор на Сојузот на борци од Народно ослободителната и  антифапистичка војна […]