Вести Македонија Ударни вести

Потпишан Меморандум за соработка меѓу МВР и Националниот совет за родова рамноправност

  Денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски  имаше обраќање на настан по повод отворање на Советувалиште за жртви на семејно насилство, а во организација на Сојуз-Националниот совет за родова рамноправност (НСРР), при што министерот Оливер Спасовски и претседателката на НСРР Савка Тодоровска потпишаа Меморандум за соработка помеѓу МВР и НСРР.   „Денешниов настан е […]