Вести Македонија Ударни вести

Меморандум за разбирање за развој на железничкото поврзување „Скопје-Софија“ со Бугарија

  Владата на Република Северна Македонија на денешната 6-та седница, го разгледа и прифати усогласениот Текст на Меморандум за разбирање за развој на железничко поврзување меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија „Скопје-Софија“. Меморандумот меѓу Република Северна Македонија и Република Бугарија, претставени од министерствата за транспорт и врски на двете земји, се очекува да биде […]

Вести Македонија Ударни вести

Пристигнаа новите електрични локомотиви

  Во Скопје деновиве пристигнаа последните три од нарачаните четири електрични локомотиви за потребите на Железници – Транспорт. Новите кинески локомотиви постепено ќе се пуштаат во сообраќај за потребите на товарниот железнички сообраќај, а една од нив веќе е ставена во функција за влечење на товарните возови. Инвестицијата за обнова на возниот парк е во висина од […]