Вести Македонија Ударни вести

Наскоро дигитализација на весникот “Нова Македонија”

    Државниот архив-Одделение Охрид е една од ретките институции што во оригинална форма ги поседува изданијата на дневниот весник “Нова Македонија” и тоа од периодот од 1959 година, па до 1974 година.           “Овие примероци на весникот “Нова Македонија” се од големо значење за нашата историја и за нашето минато, […]