Алтернатива Вести Македонија Настани

Чествување на јубилејот 15 години Лекторат по македонски јазик во Риека

  Со промоцијата на монографијата „Со поглед кон Европа“, со дваесет текста од исто толку автори – за остварувањата за македонистиката во Риека од 2008 година до денес и за перспективите во времето што следи, беше одбележан  јубилејот 15 години Лекторат по македонски јазик во Риека, Хрватска. По повод одбележувањето на овој значаен јубилеј се […]