Вести Македонија

Изгаснати 5 огнови на отворено во Скопје

Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје во периодот од 20.02 до 26.02.2020 година на телефонскиот број 193, кој е дел од кампањата „Пријави оган на отворено“, регистрирала 8 пријави од граѓаните. Од вкупниот број пријави, во 5 случаи пожарникарите излегле на терен со противпожарни возила и го изгаснале огнот што горел на отворено. Преостанатите […]