Алтернатива Вести Македонија Настани Ударни вести

Коле Ангеловски и Зорка Тодорова-Младеновиќ добитници на наградата „Златен објектив“

    На церемонијата што ќе се одржи денеска во просториите на Кинотека, во 13 часот, на актерот и режисер Коле Ангеловски и на костимографката Зорка Тодорова-Младеновиќ ќе им бидат врачени наградите „Златен објектив“. Директорот на Кинотеката, Владимир Ангелов, ќе им врачи пригодни плакети и значки „Златен објектив“ на годинашните лауреати, а слово за нивното […]