Вести Македонија Топ теми Ударни вести

ШИЛЕГОВ – КАМИНИС: Изградба на повеќе мостови за соработка што ќе бидат движечка сила за приближување на двете земји

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов и Градоначалникот на Атина, Јоргос Каминис, денеска во Атина имаа прва  официјална средба, којашто е особено значајна бидејќи се случува во период на интензивни дијалози помеѓу двете земји. -За нас, како носители на локалната власт оваа средба претставува почеток за поблиска соработка меѓу двата града со која сакаме да создадеме […]