Вести Македонија Ударни вести

Конвенција на ОН за правата на лицата со попреченост: „Ништо за нив – без нив“

  Денеска премиерот Зоран Заев заедно со Спасе Додевски – координатор со Националното координативно тело за имплементација на Конвенцијата на ОН за правата на лицата со попреченост и Христијан Стојанов, Вера Апостоловска и Кристијан Лазарев, претставници на лицата со попреченост преку видео запис го одбележаa 3 декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост.   […]