Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ЗНМ и УНДП доделија награди на тема „Креативност и новинарска етика“

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) во соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) денеска свечено ги доделија…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Вести, Македонија, Настани, Топ теми, Ударни вести

Драмски театар ќе доделува награда „Горан Стефановски“ за најдобар драмски текст од млад драмски автор

НУ Драмски театар, Скопје, на 27 април, денот на роденденот на драмскиот автор Горан Стефановски,  ја востанови наградата „Горан Стефановски“…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Награда „Витез на редот Ѕвезда на Италија“ за Дита Старова-Ќерими

  Директорката на Националната галерија, Дита Старова-Ќерими, е наградена со признанието „Витез на редот Ѕвезда на Италија“. Ова високо одликување вчера…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

ЗНМ И УНДП ги доделија наградите за новинарски стории за 2023 за загадувањето на воздухот

  Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) во соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) денеска свечено ги…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Државната награда “22 Ноември” 2023 за Агим Винца и Амет Селмани

  Одборот за доделување на државната награда “22 Ноември” согласно Законот за државните награди, на својата последна седница донесе одлука за…

Повеќе
Categories: Вести, Македонија, Ударни вести

Распишан е конкурс за доделување на државната награда „Мето Јовановски“ 2023

  Одборот за доделување на државната награда „Мето Јовановски“, денеска (7 ноември, 2023) распиша конкурс за доделување на државната награда…

Повеќе
Categories: Алтернатива, Настани

Наградата за најдобар актер, повторно за Никола Ристановски

  Актерот Никола Ристановски ја освои наградата „Борисав Станковиќ“ за најдобра машка улога на 43. Меѓународен театарски фестивал „Борини театарски…

Повеќе