Магазин Наука и Технологија

Кој е најпродаваниот мобилен телефон во историјата?

Кога денеска се зборува за популарни телефони, битката речиси секогаш е меѓу iPhone и Galaxy S моделите на Samsung. Овие две компании во моментот повторно се актуелни, Apple со iPhone 7, а Samsung со проблемите што ги има со батеријата на Note 7. Сепак, ниту еден од моделите на овие компании не е во врвот […]