Вести Македонија Топ теми Ударни вести

Подготовка на измените на Законот за заштита на сведоци, во надлежност на СЈО

Министерството за правда вчера ја почна постапката за подготовка на измените на Законот за заштита на сведоци, со кои ќе му се даде надлежност на Специјалното јавно обвинителство да учествува во постапката за заштита на сведоци, односно да бара и да предлага заштита на одредени сведоци кога тоа е неопходно за истрагата. Ова, како што […]