Вести Изјави Статуси Ударни вести

Тортевски: Ако Игор Југ не добие амнестија доброволно се јавувам да го бранам про боно

„Ако Игор Југ не добие амнестија доброволно се јавувам да го бранам про боно“, напиша адвокатот Александар Тортевски на „Твитер“.

Aдвокатот Александар Тортевски на својот профил на „Твитер“ се понуди бесплатно да го застапува обвинетиот Игор Југ пред судот, ако не добие амнестија. Според него, обвинетиот Игор Југ има повеќе право да добие амнестија од пратениците, бидејќи не ја извршил задачата што организаторите му ја доделиле. „Пратениците ги отвориле вратите со што во целост ја исполниле задачата добиена од организаторот на државниот удар“.

Сподели: