Алтернатива Настани

Вечерва во МСУ кинопроекција на филмот ДАЛЕЧНИOT ЛАЕЖ НА КУЧИЊАТА /91

Сподели:
 
 
Вечерва во рамки на МСУ – Кино ќе биде прикажан филмот
THE DISTANT BARKING OF DOGS / ДАЛЕЧНИOT ЛАЕЖ НА КУЧИЊАТА /91′
Проекцијата почнува во 21 часот. Влезот е бесплатен.
 
Во случај на дожд проекцијата ќе се одржи во затвореното кино на музејот.
Капацитетот на киното се 60 седишта.
 
Десетгодишниот Олег живее во селце во источниот дел на Украина, претворен во воена зона во која често одекнуваат бомби и проектили. Олег живее со баба си Александра која се грижи за него по смртта на мајка му. Животот станува незамисливо тежок со секој одминат ден, а војната никако да заврши. Во ова полунапуштено место каде што Олег и Александра си се единствените константи, филмот сведочи како детската невиност исчезнува под звукот на гранатите, но и дека блиските врски, иако кревки, се клучни за да се преживее.
 
Режисер: Simon Lereng Wilmont
Снимател: Simon Lereng Wilmont
Монтажа: Michael Aaglund
Тон: Pietu Korhonen, Heikki Kossi, Peter Albrechtsen
Музика: Uno Helmersson, Erik Enocksson
Продукција: Final Cut for Real
Копродукција: Mouka Filmi, Story, Bayerischer Rundfunk and
 
 
 
 
Сподели: