Алтернатива Настани

Во МСУ три отворени изложби

Сподели:

 

Во Музејот на современата уметност – Скопје, можете да ги погледнете трите отворени изложби:
 
 
 
 
Самостојната поставка на светски познатиот уметник Ахмет Огут ︎| Ahmet Öğüt – ︎Скокни! | Jump Up! која ќе биде отворена до 19 септември 2022 Изложбата „Полска школа на колаж“ на европските уметници Артур Жмијевски и Павел Алтхамер, која ќе биде отворена до 25 август 2022 и „Друштвен град„ на Јана Константинова, која се реализира во соработка со нашиот Музеј и ќе биде отворена до 23 август 2022 година.
 
 
 
Музејот е отворен во своите редовни термини од вторник до сабота од 10 до 17 часот и во недела во 13 часот.
Сподели: