Во Зоо Скопје за првпат се роди бебе џуџест мармозет

Сподели

 

Во Зоо Скопје за првпат се роди бебе џуџест мармозет.
 
 
 
 
Џуџестите мармазети се најмалите мајмунчиња на светот и тежат најмногу до 100 грама. Може да замислите колку е мало бебенцето- минијатура еднаква на детско прсте. 
 
Да ни е живо и здраво, му посакаа вработените на ЗОО Скопје.
 
П.С На фотките е со таткото и му прави фризури. Затоа и тие фацки ги има тато.