7 дена Вести

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА – МАКЕДОНИЈА

Сподели:

МАКЕДОНИЈА – Денеска ќе има пад на температурите. Минималните ќе се движат од -3°С и -0°С, а на повисоките места во западниот регион околу -7°С.

Максималната ширум населените места ќе достигне максумум околу 3°С, а во југоисточниот крај може да очекува температура со максимум околу 5°С 

Во Скопје се очекува умерено облачно време претпладне, а попладне постепено разведрување. Температура ќе се движи со минимална вредност околу -3°С, а максимална вредност околу 3°С. 

Во четврток Дневниот максимум овие два дена би бил помеѓу 3°С и 5°С, односно околу 7°С на југоисток.

Преодно наоблачување се очекува во последниот ден од работната недела. Ќе има изгледи за слаби и повремени локални врнежи, пред се во северниот регион. 

Сподели: