Вести Изјави Македонија Статуси Топ теми Ударни вести

Заев: Доста беше омраза, јас сум Македонец кој зборува македонски јазик!

Сподели:

 

“Јас сум Македонец кој зборува македонски јазик, признат од целиот свет. Каракачанов е Бугарин кој зборува бугарски јазик признат од целиот свет.
 
Но, етничката и идентитетска разлика не е единствената меѓу нас. Поважна и посериозна е разликата во нашите светогледи.
 
Јас работам на доближување на ставовите околу разликите и знам дека тоа е можно само преку размена на идеи и мислења, а не преку навреди и недолични пораки.
 
Нашите народи очекуваат исчекор кон пријателство, а не говор на омраза.
 
Доста беше омраза!” – напиша премиерот Зоран Заев на својот офиицјален фб профил.
Сподели: